Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

U Rudom napadnut policijski službenik u toku vršenja službene dužnosti

| Rudo | Ponedeljak, 23. novembar 2020.

Policijski službenici Policijske stanice Rudo preduzimaju sve mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ koje je učinjeno dana  22.11.2020. godine oko 13,20 časova na štetu policijskog službenika A.S. u Rudom od strane V.A. i njegovog maloljetnog sina.

U toku vršenja redovne patrolne djelatnosti u mjesto Mioče, nakon uočenog i evidentiranog prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, policijski službenik S.A. izdao je prekršajni nalog licu M.A. sinu V.A.

Nedugo zatim, na lice mjesta, gde se nalazila patrola policije, V.A. se dovezao sa svojim putničkim automobilom, u pratnji svog drugog sina koji je maloljetan. On je odmah po dolasku počeo upućivati prijetnje po život i tijelo, te verbalno vrijeđati policijskog službenika S.A. Nakon kraće diskusije, V.A. je sa maloljetnim sinom zadao tjelesne povrede policijskom službeniku, a potom su se udaljili sa lica mjesta.

O događaju je obavješten nadležni dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, koji nije zatražio lišenje slobode navedenih lica. Tužilac je usmeno izdao naredbu da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Policijska uprava Foča najoštrije osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih protivzakonskih ponašanja