Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Na području Policijske uprave Mrkonjić Grad stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

| Mrkonjić Grad | Utorak, 24. novembar 2020.

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad, danas 24.11.2020. godine, održana je redovna konferencija za novinare povodom prezentovanja rezultata rada za mjesec oktobar 2020. godine. Konferenciji su prisustvovali načelnik Policijske uprave Milan Milekić, zamjenik načelnika Uprave Branislav Karaulac i načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Vojislav Tomić.

Načelnik Uprave je istakao da je u oktobru mjesecu 2020. godine stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Mrkonjić Grad bilo zadovoljavajuće, te da u izvještajnom periodu nije bilo evidentiranih krivičnih djela niti događaja koji bi izazvali veću uznemirenost građana.

U oktobru mjesecu 2020. godine na području koje operativno pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad evidentirana su 2 migranta, te policijski službenici preduzimaju niz preventivnih i operativnih mjera i radnji kako bi se ova pojava držala pod kontrolom.

Načelnik je konstatovao da je u posmatranom periodu evidentirano 18 krivičnih djela, 14 krivičnih djela opšteg kriminaliteta, 2 krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, 1 krivično djelo iz oblasti zloupotreba opojnih droga i 1 krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti svih krivičnih djela je 94,44%, a koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 85,71%.

U oktobru mjesecu 2020. godine evidentirano je 10(10) slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je na istom nivou u odnosu na uporedni period. Prilikom narušavanja javnog reda i mira evidentirano je 12(10) prekršaja, više za 2 prekršaja ili 20%.

Što se tiče bezbjednosti saobraćaja, načelnik Milekić je istakao da je evidentirano 35(25) saobraćajnih nezgoda, više za 10 nezgoda ili 40%. Međutim, smanjen je broj nastradalih lica u saobraćajnim nezgodama za 50%. Evidentirana su 4(8) nastradala lica i to sa lakšim tjelesnim povredama, dok nije bilo evidentiranih teže povrijeđenih, kao ni poginulih lica.

Zahvaljujući konstantnim aktivnostima policijskih službenika, iz saobraćaja su isključena 64 vozača, od čega najviše zbog vožnje pod uticajem alkohola 57 vozača. Takođe, iz saobraćaja su isključena 64  vozila, od čega 11 zbog isteka registracije preko 30 dana, 4 zbog tehničke neispravnosti i 49 iz ostalih razloga.