Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Trećoj grupi polaznika obuke za Žandarmeriju uručena uvjerenja

| Banja Luka | Srijeda, 25. novembar 2020.

U Centru za obuku u Zalužanima danas su uručena uvjerenja trećoj grupi polaznika obuke za policijske službenike Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su uspješno okončali ovaj proces.

Uručenju uvjerenja prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević. Ministar Lukač je istakao da su tromjesečnu obuku sa instruktorskim timom uspješno završili pripadnici jedinica širom Republike Srpske.

"Možemo biti sigurni da sada imamo obučene ljude, koji se nakon ove obuke vraćaju u svoje matične jedinice, gdje će nastaviti da rade", rekao je ministar Lukač.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i sljedeće godinu planira obuku Žandarmerije.

"Nastavićemo taj proces kontinuirano dok svi pripadnici Žandarmerije ne prođu obuku, koja je sastavni dio obuka koju prolazi naša Specijalna antiteroritička jedinica, tako da će u nekim budućim aktivnostima, kada se nađu zajedno na terenu, Specijalna antiterorostička jedinica i Žandarmerija moći zajedno da izvode sve vidove akcija", zaključio je ministar Lukač.