Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Policijska uprava Prijedor u zajedničkim aktivnostima poboljšanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju

| Prijedor | Srijeda, 25. novembar 2020.

U cilju poboljšanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju, pripadnici Policijske uprave Prijedor u saradnji sa Opštinom Novi Grad i Auto-moto društvom Novi Grad, danas 25.11.2020. godine, na magistralnom putu Prijedor - Novi Grad, u mjestu Svodna, pješacima su dijelili svjetlo-odbojne prsluke.

Svi pješaci koji učestvuju u saobraćaju, kada se kreću kolovozom na putu van naselja, noću i danju u uslovima smanjene vidljivosti, dužni su da budu označeni svjetlo-odbojnim prslukom.

Na području Policijske uprave Prijedor, tokom ove godine evidentirana je 721 saobraćajna nezgoda, od čega 12 sa smrtno stradalim licima.

Evidentirana je 51 saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pješaci i biciklisti, u kojima su smrtno stradala 2 pješaka i jedan biciklista.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na kategoriju pješaka i biciklista, jer odgovornim ponašanjem doprinose svojoj bezbjednosti, ali i bezbjednosti svih drugih učesnika.