Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Danas i sutra realizacije preventivne akcije „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima“ na području Policijske uprave Trebinje

| Trebinje | Četvrtak, 26. novembar 2020.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje će danas, od 09,00 do 11,00 časova, zajedno sa Auto-moto društvom „Hercegovina“, u ulici Trebinjskih brigada u Trebinju da realizuju preventivnu akciju u saobraćaju pod nazivom „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima“. Takođe, ova akcija će se danas realizovati u Bileći, od 12,00 do 14,00 časova u ulici Srpske vojske.

Radnici Auto-moto društva će da vrše preventivne kontrole ispravnosti uređaja na motornim vozilima i njihove pripremljenosti za vožnju u zimskim uslovima. Vozači imaju priliku da provjere viskozitet kočione tečnosti, rashladne tečnosti, dubinu gazećeg sloja prenumatika, svjetlosno-signalne uređaje, plinske instalacije i da izvrše kontrolu opreme i pribora vozila. Takođe, biće podjeljeni i leci u kojima je objašnjen način vožnje u zimskim uslovima i priprema vozila za zimske uslove.

U Gacku i Nevesinju akcija će se realizovati 27. novembra 2020. godine, u Gacku od 08,00 do 10,00 časova, a u Nevesinju od 11,00 do 13,00 časova.