Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Koeficijent ukupne rasvjetljenosti krivičnih djela opšteg kriminaliteta na području Policijske uprave Bijeljina u mjesecu oktobru oko 85%

| Bijeljina | Četvrtak, 26. novembar 2020.

U prostorijama Policisjke uprave Bijeljina održana je danas redovna konferencija o rezultatima rada za mjesec oktobar 2020. godine. Na konferenciji je rečeno, da je na području Policijske uprave Bijeljina u mjesecu oktobru evidentirano ukupno 79 krivičnih djela, od čega su 72 djela opšteg kriminaliteta, 4 djela iz oblasti privredenog kriminaliteta, kao i 3 iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Koeficijent ukupne rasvjetljenosti krivičnih djela opšteg kriminaliteta u mjesecu oktobru iznosi oko 85%.

U mjesecu iz nas, nismo imali težih  krivičnih djela koja izazivaju veću pažnju javnosti.

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su počinila četiri maloljetna lica, a radi se o jednom djelu teške krađe, dva djela oštećenja tuđe stvari i dva ostala djela opšteg kriminaliteta.

U oblasti privrednog kriminaliteta ptkrivena su četiri krivična djela, ovim krivičnim djelima pričinjena je materijlana šteta u iznosu od 1.109,00KM i stečena protivpravna imovinska korist u iznosu od 194.000KM.

Izdvojili bi, da je došlo do značajnog smanjenja narušavanja javnog reda i mira za čak 29 % u odnosu na oktobar 2019. godinu. S obzirom da nam u susret ide period kad se konzumiraju veće količine alkohola, apelujemujemo na naše sugrađane da ne narušavaju javni red i mir, kao i stanje bezbjednosti saobraćaja.

Tokom mjeseca oktobra evidentirano je 105 saobraćajnih nezgoda u kojima su povređena 33 lica od čega je jedno lice smrtno strdalo. U cilju unapređenja stanja u saobraćaju, a u okviru svoje zakonske nadležnosti, policijski službenici Policisjke uprave iz saobraćaja su isključili 23 vozila i 200 vozača.

Napomenuli bi naše sugrađane, da je od 15. novembra do 15. aprila obavezno korištenje zimske opreme. Apelujemo na sve vozače da poštuju zakonske obaveze u pogledu posjedovanja i korišćenja zimske opreme, te da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilom kako bi zaštitili sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

U mjesecu oktobru evidentirano je 45 migranata koji su ilegalno prešli granicu.Od ukupnog broja pronađenih i kontrolisanih migranata najviše ih je poreklom iz Maroka.

Neophodno je istaći da nema evidentiranih krivičnih djela ni prekršaja koji su počinjeni od strane migranata na području naše Uprave.