Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Sankcionisano 418 učesnika u saobraćaju na području PU Zvornik

| Zvornik | Četvrtak, 26. novembar 2020.

Policijska uprava Zvornik je u periodu od 20. do 24. novembra ove godine, sprovela republičku akciju „Odnos vozač – pješak i kontrola vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova“.

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 1.193 učesnika u saobraćaju, od kojih je 418 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 1.016 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 52 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Sedam vozača je lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg ili su odbili da se podvrgnu alkotestiranju, dok je jedan učesnik sankcionisan prilikom kontrole na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova, zbog odbijanja da se podvrgne testiranju.

Tokom trajanja ove akcije, evidentirano je 200 prekršaja počinjenih od strane vozača i pješaka učesnika u saobraćaju. Ukupan broj sankcionisanih vozača zbog ugrožavanja pješaka je 119, a broj evidentiranih prekršaja počinjenih od strane pješaka je 81.

Pored toga, evidentirano je i 165 ostalih prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Policijski službenici će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem pojačanih aktivnosti s ciljem poboljšanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve učesnike u saobraćaju da povećaju oprez i poštuju saobraćajne propise, kako bi svoju bezbjednost podigli na što veći nivo i spriječili neželjene posljedice.