Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Od ukupnog broja kontrolisanih vozača traktora, 43,2% sankcionisano

| Gradiška | Ponedeljak, 30. novembar 2020.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 25. i 27.11.2020. godine, na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu traktora, radnih mašina i tehničke ispravnosti vozila. 

Tokom navedene akcije, ukupno je kontrolisano 212 učesnika u saobraćaju, kojom prilikom su kontrolisana 74 učesnika u saobraćaju, odnosno vozača traktora i radnih mašina, te su tom prilikom sankcionisana 32 učesnika ili 43,2%.

Zbog upravljanja bez upaljenog žutog rotacionog svjetla sankcionisano je 10 učesnika, zbog upravljanja neregistrovanim vozilom sankcionisano je 8 učesnika, zbog upravljanja tehnički neispravnim vozilom sankcionisano je 5 učesnika, 1 učesnik je sankcionisan zbog upravljanja vozilom zbog prisustva alkohola u organizmu i 8 učesnik sankcionisan je zbog nepravilnog prevoza lica na priključnom vozilu, dok su 103 učesnika sankcionisana po drugim osnovima.

Policijska uprava Gradiška i u narednom periodu nastavlja sa sprovođenjem navedenih aktivnosti, te apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.