Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Maloljetno lice lišeno slobode zbog počinjenog krivičnog djela Teška krađa

| Gradiška | Srijeda, 02. decembar 2020.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, identifikovali su i lišili slobode maloljetno lice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo ,,Teška krađa“.

Naime, Staničnom odjeljenju policije Orahova, 01.12.2020. godine oko 15,30 časova, prijavljeno je da je unazad šest mjeseci izvršena provala u kuću, vlasništvo M.Ć., iz koje su otuđeni razni alati. Operativnim radom policijskih službenika Policijske uprave Gradiška identifikovano je i lišeno slobode maloljetno lice koje se sumnjiči da je upotrebom podesnog alata i fizičke snage nasilno otvorilo garažna vrata koja se nalaze u sklopu kuće i iz unutrašnjosti iste otuđilo veću količinu raznog alata ( dva aparata za varenje, dvije motorke, bušilicu, brusilicu, agregat, minivaš, akumulator, pretvarač za centralno grijanje, set burgija i šest brusnih ploča), nakon čega je ušlo u unutrašnjost kuće, izvršilo premetačinu i iz sobe na spratu kuće otuđilo konzolu Play station Sony 2 sa džojsticima.

Otuđeni predmeti su pronađeni kod osumnjičenog, te su vraćeni vlasniku.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo ''Teška krađa'' prema maloljetnom licu, preduzeće se mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku Republike Srpske.