Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Rasvijetljena krivična djela protiv imovine

| Pelagićevo | Srijeda, 02. decembar 2020.

Policijski službenici Policijske stanice Pelagićevo dostavili su Izvještaj o krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini  protiv lica B.B.  zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela '' Teška krađa''.

Naime, osumnjičeni  je krivična djela '' Teška krađa '' počinio  tokom  2015. godine i 2017. godine  nasilnim ulaskom u vikendice na području opštine Pelagićevo, odakle je otuđivao razne vrste predmeta.

Policijski službenici Policijske stanice Lopare rasvijetili su krivična djela ''Krađa'' koja su izvršena u mjesecu novembru  2020. godine na štetu fizičkih lica sa područja opštine Lopare.

Operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do saznanja da je mogući izvršilac krivičnih djela lice I.T. koji je lišen slobode. Pretresanjem prostorija koje koristi lice I.T. pronađeni su predmeti koji potiču iz izvršenja krivičnog djela. Nakon kompletiranja predmeta protiv lica I.T. slijedi Izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo '' Krađa''.