Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Lišeno slobode lice zbog krivičnih djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“

| Zvornik | Utorak, 08. decembar 2020.

Policijski službenici Policijske stanice Zvornik, lišili su slobode M.J. iz Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Naime, Policijskoj stanici Zvornik, 06.12.2020. godine, prijavljeno je da je nepoznato lice ili više njih, u toku prethodne noći, u mjestu Ulice, grad Zvornik, pucalo iz vatrenog oružja. Preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja, policijski službenici PS Zvornik su identifikovali M.J. kojeg su lišili slobode. Izvršenim pretresom stambenog objekta i vozila koje koristi osumnjičeni, policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli automatsku pušku M-70, vojnu pušku, ručne bombe i druga minsko-eksplozivna sredstva, veću količinu municije i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenog slijedi podnošenje izvještaja zbog krivičnih djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.