Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Sječom i otpremom drveta na osnovu falsifikovanih otpremnica počinili krivična djela

| Prijedor | Utorak, 08. decembar 2020.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, 07.12.2020. godine, podnijeli su Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica N.K. i Z.K. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem“, „Falsifikovanje isprave“ i „Povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i stavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje“.

Osumnjičeni N.K. se tereti da je počinio krivična djela „Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem“ i „Falsifikovanje isprave“ na način da je tokom 2020. godine, bez rješenja nadležne gradske službe, obavljao djelatnost sječe i otpreme ogrevnog drveta, te da je potpisivanjem otpremnice sa pečatom odjavljenog samostalnog preduzetnika, u ime prodavca i kupca, falsifikovao ovu ispravu.

Osumnjičeni Z.K. se tereti da je počinio krivično djelo „Povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i stavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje“ na način da je osumnjičenom N.K. omogućio korištenje otpremnice ovjerene pečatom odjavljenog samostalnog preduzetnika i sačinjavanje neistinitih otpremnica za prodaju 18 kubnih metara drveta.