Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Načelnik PU Istočno Sarajevo posjetio NVO „Ženski interaktivni ruralni centar-ŽIR“ u Istočnom Sarajevu

| Istočno Sarajevo | Utorak, 08. decembar 2020.

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo danas je u Istočnom Sarajevu posjetio NVO Udruženje građana „Ženski interaktivni ruralni centar-ŽIR“, povodom 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama.

Sastanak je održan u cilju pružanja podrške ovoj nevladinoj organizaciju ali i zajedničke saradnje u aktivnostima zaštite žena kao žrtava porodičnog nasilja.

Načelnik Šehovac u izjavi za medije naglasio je bitnost saradanje svih institucija koje učestvuju u lancu zaštite ove ranjive kategorije žena. Istakao je novinu u Zakonu, a to je da je od maja mjeseca svaki prijavljeni slučaj nasilja u porodici predstavlja krivično djelo, dodavši da su u dopuni Zakona jasno navedene nadležnosti i obaveze prvenstveno policije, ali i ostalih subjekata zaštite.

Direktorica udruženja Milena Regoje pohvalila je dosadašnju saradnju sa policijom, kao i svaki projakat u kojem je sarađivala sa PU Istočno Sarajevo.

Načelnik Šehovac i direktorica Regoje složili su u nastavku dalje saradnje posebno na započetim aktivnostima i projekatima kojim bi se unaprijedili mehanizmi zaštite žena žrtava.