Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Dva lica lišena slobode zbog falisifikovanih PCR testova

| Banja Luka | Srijeda, 09. decembar 2020.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Doboj, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj realizovali su operativnu akciju „Retest“ u okviru koje su juče lišene slobode dvije osobe u Modriči zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo „Falsifikovanje isprave“.

U okviru akcije slobode su lišene D.M.Đ. i S.D. iz Modriče koje se sumnjiče da su od neutvrđenog dana ove godine do 08. decembra izvršile navedena krivična djela na način što su zajedno od građana zahtjevale i primale određeni iznos novca, a za koji bi im napravile falsifikovani, odnosno lažni PCR rezultat mikrobiloške analize na pandemijsku bolest “COVID 19“ u namjeri da sebi omoguće pritivpravnu imovinsku korist, a drugim licima omoguće nesmetano putovanje i rad u inostranstvo, u većini slučajeva.

Na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Modriči juče su na području Modriče izvršeni pretresi na više lokacija, kojom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvšrenjem  navedenih KD.

Lica lišena slobobe danas će uz izveštaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata u nadležnost OJT Doboj.