Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Povodom 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama policijski službenici PU Doboj posjetili Sigurnu kuću „Budućnost“ u Modriči

| Doboj | Četvrtak, 10. decembar 2020.

Povodom 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama, danas 09.12.2020. godine, zamjenik načelnika Policijske uprave Doboj Nenad Stevanović zajedno sa svojim saradnicima posjetio je Sigurnu kuću „Budućnost“ u Modriči u cilju podrške ovoj ustanovi ali i unapređenju saradnje u aktivnostima zaštite žena kao žrtava porodičnog nasilja.

Voditelj Sigurne kuće „Budućnost“ Biljana Đukić, rekla je u ova ustanova  tokom 20 godina postojanja zbrinula veliki broj žrtava sa područja cijele dobojske regije ali da je bilo žrtava i iz područja Federacije BiH, te se ovom prilikom u svoje ime i u ime stručnog tima Sigurne kuće zahvalila na ovoj prijateljskoj posjeti, podršci Policijske uprave Doboj i dosadašnjoj saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Modriča,  čija je saradnja kako kaže  na izuzetno visokom novou.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Doboj Nenad Stevanović je ovom prilikom ispred Policijske uprave Doboj iskazao veliko poštovanje i podršku cijelom timu ove Sigurne kuće, te im poželio dalji uspješan rad i da kao i do sada imaju što više štićenika koje su izveli na pravi put, jer je uspjeh štićenika ove Sigurne kuće   ustvari njihov najveći uspjeh.

Sigurna kuća u Modriči osnovana je prije 20 godina i tokom ovog perioda tu je ukupno zbrinuto 3.408 žrtava, od kojih su 1.523 žene, 1.766 djeca koja su boravila sa majkama i 119 djeca bez roditeljskog nadzora.