Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Lišen slobode zbog KD “Primanje mita“

| Prijedor | Četvrtak, 10. decembar 2020.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Prijedor, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva realizovali su operativnu akciju „Erato“ u okviru koje je lišeno slobode lice V.S. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična djela „Primanje mita“ i „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

Lice V.S. se sumnjiči da je navedeno krivično djelo počinio 10.12.2020. godine u svojstvu direktora Osnovne škole „Vuk Karadžić“ na način da je zahtjevao i primio novčani iznos, u namjeri da iskorištavanjem svog službenog položaja omogući sebi protivpravnu imovinsku korist.

Na osnovu Naredbe Okružnog suda u Banjaluci izvršeni su pretresi na više lokacija u Prijedoru prilikom kojih su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu za izvršenjem ovih krivičnih djela.

U toku je kriminalistička obrada lica lišenog slobode, koji će sutra uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu biti predat Republičkom javnom tužilaštvu.