Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Pronađena veća količina pirotehničkih sredstava i opojna droga kod lica iz gradiške

| Gradiška | Petak, 11. decembar 2020.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 10.12.2020. godine, lišili su slobode lice N.S. iz Gradiške, zbog postojanja sumnje da je počinio krivična djela Nedozvoljena trgovina i Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

Naime, Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 10.12.2020. godine operativnim radom na terenu došli su do saznanja da se u vozilu marke Fiat Ducato, vlasništvo firme iz Viteza, nalazi veća količina nelegalnih pirotehničkih sredstava za zabavu 1 i 2 razreda, te da je ista istovarena na više lokacija kod lica N.S. iz Gradiške.

Na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Gradišci izvršen je pretres na tri lokacije na području grada Gradiška, a koje koristi lice N.S. i tom prilikom pronađeni su sledeći predmeti:

- 65.467 komada petardi, raznih razreda,

- 475 komada raketa,

- 286 komada rimskih svijeća,

- 44 komada vatrometa,

- 17 komada baklji,

- 2.308 komada ostalih pirotehničkih sredstava,

- određena količina suhe biljne materije zelene boje, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu,

- digitalna vaga,

- metalna mrvilica,

- stabljika biljke, sasušena koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju,

- improvizovani nosač sa lampom i improvizovana lampa sa transformatorom.

Pronađeni predmeti su izuzeti i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

O navedenom događaju upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a koji je naložio da se nakon kompletiranja predmeta protiv osumnjičenog N.S.Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostavi Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Nedozvoljena trgovina i Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga, dok će pravno lice iz Viteza, kao i odgovorno lice u navedenom pravnom licu biti sankcionisano u skladu sa Zakonom o prevozu opasnih materija Republike Srpske.