Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo rasvijetljeno osam krivičnih djela

| Istočno Sarajevo | Petak, 11. decembar 2020.

Policijska uprava Istočno Sarajevo dana 08.09.2020. godine raspisala je potragu za licem inicijala E.J. iz Tuzle koje se sumnjiči da je u periodu od avgusta do decembra tekuće godine izvršio više krivičnih djela „Teška krađa“ i „Krađa“ na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Na osnovu navedene potrage pripadnici MUP-a Kantana Sarajevo, dana 10.12.2020. godine, na području Sarajeva lišili su slobode traženo lice i predali u nadležnost Policijske stanice Istočna Ilidža.

Nakon kriminalističke obrade lice E.J. se sumnjiči da je na teritoriji Istočne Ilidže počinio pet krivičnih djela „Teška krađa“, dva krivična djela „Krađa“ i jedno krivično djelo „Teška krađa“ na teritoriji Istočnog Novog Sarajeva, otuđivši iz podrumskih prostorija veću količinu radnog alata, bicikala, kao i više skupocjenih parfema iz drogerije sa ovog područja, pričinivši materijalnu štetu u iznosu od oko 17.000 KM.

U toku je dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv navedenog lica, Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.