Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Apel građanima – prevarant „pozajmljuje“ novac

| Prijedor | Četvrtak, 17. decembar 2020.

Policijska uprava Prijedor u proteklom periodu zaprimila je više prijava građana da su bili meta nepoznatog prevaranta kojem su dali određeni iznos novca, misleći da isti posuđuju i da će im biti vraćen.

Naime, nepoznato muško lice, dolazeći uglavnom kod građana starije životne dobi, predstavljajući se kao sin od komšije ili porodični poznanik, traži u zajam novac, najčešće do iznosa 100,00KM, pod različitim izgovorima i sa obećanjem da će isti vratiti sutradan. Građani lakovjerno pristaju i daju novac, kasnije shvatajući da su prevareni.

Policijski službenici PU Prijedor postupaju po zaprimljenim prijavama, te preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta izvršioca, te dokumentovanja i rasvjetljavanja krivičnih djela „Prevara“.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve građane da budu oprezni i da ne daju novac nepoznatim licima, a u slučaju da budu mete ovakvih prevarnih radnji da se obrate najbližoj Policijskoj stanici ili isto prijave pozivom na besplatni broj 122.