Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Rasvjetljeno krivično djelo izvršeno nad objektom Srpske pravoslavne crkve

| Kozarska Dubica | Petak, 18. decembar 2020.

Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica Policijske uprave Prijedor, preduzimanjem operativno-taktičkih mjera i radnji, rasvjetlili su više krivičnih djela izvršenih na području Kozarske Dubice.

Zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje dva krivična djela „Teška krađa“, policijski sllužbenici PS Kozarska Dubica, 16.12.2020. godine, izvršili su kriminalističku obradu lica Z.T. iz Srpca. Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeni u toku noći 30.11/01.12.2020. godine, iz ugostiteljskog objekta u mjestu Međeđa, Kozarska Dubica, otuđio novac u iznosu oko 700,00KM.

Osumnjičeni se takođe tereti da je u periodu od 28.11. do 04.12.2020. godine, iz objekta Srpske pravoslavne crkve u mjestu Međeđa, otuđio novac u iznosu od 270,00 KM. 

Nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenog Z.T., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela „Teška krađa“.

U okviru aktivnosti usmjerenih na rasvjetljavnje krivičnih djela, izvršena je kriminalistička obrada lica Z.M., M.M. i A.M., svi iz Kozarske Dubice, kom prilikom je utvrđeno da su osumnjičeni, tokom septembra i oktobra mjeseca, bespravnom sječom trupaca, počinili dva krivična djela „Krađa“, pričinivši materijalnu štetu oštećenim licima u iznosu od 4.612,94 KM.

Protiv osumnjičenih lica, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, dostavljeni su izvještaji za počinjena krivičnih djela.