Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Tokom regionalne akcije sankcionisano oko 470 vozača po različitim osnovama

| Doboj | Ponedeljak, 21. decembar 2020.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, u periodu od 15. do 18.12.2020. godine, organizovali su i proveli regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu posjedovanja odgovarajuće zimske opreme.

Tokom navedene ackije kontrolisano je ukupno 429 vozača (putnički automobili - 357, teretna motorna vozila – 62, autobusi - 10) prilikom čega su sankcionisana 293 vozača. Deset motornih vozila je upućeno na vanredni tehnički pregled, dok je 79 vozača sankcionisano po drugim osnovama.

U navedenom periodu na području naše Uprave realizovana je i regionalna akcija sa akcentom na kontrolu alkoholisanosti svih učesnika u saobraćaju i kontrolu upravljanja vozilom pod uticajem opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova.

Tokom ove akcije kontrolisano je ukupno 260 učesnika u saobraćaju prilikom čega je kod 37 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, a od čega ih je devet lišeno slobode. Pet vozača je sankcionisano zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih lijekova. Evidentirano je i 59 prekršaja po drugim osnovama.

Apelujemo na vozače da radi lične bezbjednosti i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju, pored zakonske obaveze u pogledu posjedovanja i korištenja zimske opreme, u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilom, poštuju saobraćajna pravila i propise i ne konzumiraju alkohol prije i tokom vožnje.