Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Održan sastanak sa predstavnicima Auto-moto saveza Republike Srpske i regionalnih Auto-moto društava

| Prijedor | Utorak, 22. decembar 2020.

Rukovodstvo Policijske uprave Prijedor, danas 22.12.2020. godine, u prostorijama Policijske uprave, održalo je radni sastanak sa predstavnicima Auto-moto Saveza Republike Srpske i Auto-moto društava Prijedor, Novi Grad i Kozarska Dubica.

Cilj ovog sastanka bilo je rezimiranje dosadašnjih preventivnih aktivnosti i realizovanih kampanja, te ostvarenih rezultata kada je u pitanju bezbjednosna problematika i planiranje nastavka zajedničkog djelovanja u narednom periodu. Iskorištena je prilika da se osmisli način informisanja građana, odnosno učesnika u saobraćaju, o svim preventivnim i represivnim aktivnostima ovih subjekata koje se preduzimaju u cilju postizanja višeg nivoa bezbjednosti, kao i uslugama koje pruža Auto-moto savez, a koje građani mogu dobiti pozivom na broj 1285.

Kako je Auto-moto savez Republike Srpske ovlašten da uklanja sa puteva i drugih javnih površina oštećena motorna vozila i vozila u kvaru, zakonska regulativa propisuje da Auto-moto savez preuzima obavezu da vlasnicima motornih vozila i priključnih vozila na ime plaćene naknade prilikom registracije vozila, jednom godišnje, pruži besplatnu uslugu prevoza vozila oštećenog u saobraćajnoj nezgodi, prevoza vlasnika vozila i ostalih putnika do željene destinacije na teritoriji BiH. Građani koji žele da iskoriste ovu uslugu besplatnog uklanjanja vozila potrebno je da u tom slučaju pozovu broj 1285.

Sastanak, na kojem se razgovaralo o načinima realizacije aktivnosti koje policija sprovodi zajedno sa Auto-moto društvima, završio je zaključkom da je u dosadašnjem radu ovih subjekata ostvarena dobra saradnja u pogledu zajedničkih aktivnosti na području prijedorske regije i da će se uložiti obostrani napori  kako bi se ovakav vid saradnje očuvao i unapredio u viši nivo.