Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Tokom pojačane kontrole saobraćaja sankcionisana 674 vozača

| Bijeljina | Utorak, 22. decembar 2020.

Na području Policijske uprave Bijeljina u periodu od 14. do 20.12.2020. godine organizovana je i sprovedena regionalna akcija pojačane kontrole vozača pod uticajem alkohola, opijata i psihoativnih lijekova, kontrolu tehničke ispravnosti i kontrolu posjedovanja i korištenja zimske opreme.

U toku akcije kontrolisano je 1.142 vozača. Izvršena su 604 alkotestiranja, od čega je 61 vozač bio pod dejstvom alkohola, dok je jedan vozač odbio da se podvrgne testu na opojne droge. Zbog utvrđene koncetracije od preko 1,5 gr/kg alkohola u organizmu, prema devet vozača je primjenjena mjera zadržava lišenjem slobode.

Tokom navedene akcije sankcionisana su 674 vozača od čega je 245 zbog tehničke neispravnosti, 367 zbog neposjedovanja zimske opreme i 62 zbog vožnje pod uticajem alkohola i opojnih droga.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da se odgovorno ponašaju, te da svojim ponašanjem doprinesu povoljnijem stanju u oblasti bezbjednosti saobraćaja.