Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

U putničkom automobilu „Audi A6“ pronađeno 7.550 paklica cigareta različitih marki

| Trebinje | Srijeda, 23. decembar 2020.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su u mjestu Miholjače, opština Gacko zaustavili i kontrolisali putnički automobil marke „Audi“, tip „A6“ u kojem je pronađeno i oduzeto 7.550 paklica cigareta različitih marki. Automobilom je u trenutku kontrole upravljalo lice inicijala V.G. iz Bileće, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice inicijala V.S. iz Bileće.

Pregledom vozila uočena je veća količina akcizne robe – cigareta. O događaju je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se preduzumu sve mjere i radnje s ciljem dokumentovanja krivičnog djela „Nedozvoljena trgovina“. Izvršen je pretres putničkog automobila u kojem je pronađeno i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeto 7.550 paklica cigareta različitih marki, takođe je izvršen i pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice inicijala V.G. kojom prilikom je pronađeno i oduzeto: jedan pištolj, jedna lovačka puška, 30 metaka različitog kalibra, više ručnih radio stanica i papirne cjeduljice sa ispisanim cijenama akcizne robe – cigareta.

Policijska uprava Trebinje nastavlja da preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se otkrilo i dokumentovalo što više krivičnih djela nedozvoljene trgovine akciznom robom.