Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Otkriveni osumnjičeni za krađu drvene građe sa objekata

| Prijedor | Petak, 25. decembar 2020.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, preduzeli su niz operativno-taktičkih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela, u okviru kojih su izvršili kriminalističku obradu tri lica, zbog postojanja osnova sumnje da su u proteklih nekoliko mjeseci počinili više krivičnih djela na području LJubije i Oštre Luke.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su lica D.V., S.D. i D.R. iz Prijedora, samostalno ili zajedno, počinili krivično djelo „Teška krađa“, pokušaj izvršenja krivičnog djela „Teška krađa“, počinjenih nad stambenim objektima, kao i 5 krivičnih djela „Krađa“ kom prilikom su sa objekata kuća i pomoćnih objekata u ruralnim područjima Prijedora otuđivali drvenu građu.

Osumnjičena lica su prodajom otuđene drvene građe pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 21.350 KM.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenih lica, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Pozivamo građane da posvete pažnju svojoj imovini, a posebno stambenim objektima u ruralnim i slabo nastanjenim područjima, zato što su isti postali meta izvršenja ovakvih i sličnih krivičnih djela, te da kroz kontakt sa policijskim službenicima na terenu ili pozivom na broj 122 blagovremeno prijave nedozvoljene aktivnosti.