Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Upravljao neregistrovanim vozilom pod uticajem alkohola, prije sticanja prava na upravljanje

| Gradiška | Ponedeljak, 28. decembar 2020.

Policijski službenici Policijske stanice Gradiška, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka izvršili su oduzimanje jednog vozila, od lica koje je višestruki povratnik u vršenju prekršaja, te je zbog ometanja u vršenju službene radnje lice lišeno slobode. 

Naime, policijski službenici Policijske stanice Gradiška, 26.12.2020. godine oko 13,45 časova izvršili su kontrolu putničkog automobila marke ’’Audi’’ , bez registarskih oznaka, kojim je upravljao vozač D.T. iz mjesta Gornji Karajzovci, grad Gradiška, kojom prilikom je isti ometao policijske službenike u vršenju službene radnje i  lišen je slobode.

Izvršenom kontrolom policijski službenici su utvrdili da vozač D.T. upravlja neregistrovanim vozilom prije sticanja prava na upravljanje i da je pod uticajem alkohola od 1.06 g/kg. Vozač D.T. koje je višestruki povratnik u izvršenju prekršaja i koji ima veći iznos neplaćenih novčanih kazni u Registu novčanih kazni, je počinio prekršaje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, te je izvršeno privremeno oduzimanje gore navedenog vozila.

Protiv navedenog lica, Osnovnom sudu Gradiška, Odjeljenju za prekršaje biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH i Zakona o javnom redu i miru.

Policijska uprava Gradiška će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem aktivnosti vezane za kontrolu učesnika u saobraćaju, te apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.