Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na | Informisanje javnosti »

Tokom pojačane kontrole 40 vozača isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

| Zvornik | Utorak, 29. decembar 2020.

Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 25. do 27. decembra 2020. godine, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje. 

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 255 učesnika u saobraćaju, od kojih je 81 sankcionisan. Od ukupnog broja kontrolisanih, 234 učesnika su podvrgnuta kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 40 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Osam vozača je lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg ili su odbili da se podvrgnu alkotestiranju, dok su dva učesnika sankcionisana prilikom kontrole na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova. Pored toga, evidentirano je i 39 ostalih prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.