Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Preventivne aktivnosti u kampanji „Petarde nisu igračke“

| Foča | Utorak, 29. decembar 2020.

Policijski službenici Policijske uprave Foča su u okviru kampanje „Petarde nisu igračke“od 15.12.2020.godine realizovali niz preventivnih aktivnosti na području koje operativno pokriva Policijska uprava Foča. U saradnji sa nadležnim opštinskim inspekcijskim službama vrši se kontrola prodavnica koje imaju zakonsko ovlaštenje da prodaju pirotehnička sredstva.

Policijski službenici ostvaruju saradnju sa predstavnicima lokalnih zajednica, direktorima i pedagozima prosvjetno-obrazovnih ustanova, te lokalnim institucijama i nevladinim organizacijama s ciljem zajedničkog djelovanja na suzbijanju zakonom kažnjivih pojava iz ove oblasti.

U vezi s tim, na području opštine Višegrad dana 28.12.2020.godine policijski službenici djelili su letke građanima, a prevenstveno najmlađoj populaciji,  i na taj način ih upoznali o nedozvoljenoj upotrebi i opasnostima usljed nepravilnog korištenja pirotehničkih sredstava

Apelujemo na građane da se pridržavaju važećih zakonskih odredaba radi stvaranja bezbjedne i ugodne atmosfere za proslavu praznika i da će svaka  nezakonita upotreba pirotehnike i vatrenog oružja biti sankcionisana u skladu sa zakonom.