Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Proslavite praznike u miru i bez neželjenih posljedica

| Bijeljina | Srijeda, 30. decembar 2020.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve građane da praznike provedu u miru i bez neželjenih posljedica. Obzirom  da je aktuelan period slavlja i proslava kada se konzumiraju veće količine alkohola, još jednom želimo da opomenemo sve vozače i učesnike u saobraćaju da ne učestvuju u istom pod  dejstvom alkohola.

Kao što smo do sada govorili, pored brzine,  jedan od glavnih uzroka saobraćajnih nezgoda sa težim posledicama je alkohol. Napomenuli bi, još jednom sve vozače, da brzinu kretanja svog vozila prilagode stanju i uslovima puta.

Obzirom da je obavezna zimska oprema od 15. novembra do 15. aprila, apelujemo na sve vozače, a posebno na vozače teretnih vozila i autobusa da ne saobraćaju bez zimske opreme, jer će u suprotnom policijski  službenici  takva vozila isključivati iz saobraćaja.

Ovom prilikom apelujemo na sve građane da se ponašaju odgovorno i da poštuju zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, kako bi spriječili da neodgovornim ponašanjem ugroze svoje, ali i zdravlje drugih ljudi.