Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Za dva dana sankcionisan 71 vozač zbog alkoholisanosti

| Banja Luka | Srijeda, 30. decembar 2020.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, na području Grada Banjaluka i opštine Laktaši, sa ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju kojom prilikom je izdat81 prekršajni nalog.

 Policijski službenici su kontrolisali 342 učesnika u saobraćaju kojom prilikom je izvršeno alkotestiranje 341 vozača. Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisan je71 vozača od čega, 41 vozača zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 16 vozača zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a 4 vozača su zadržana lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, kao i 1 vozač koji je odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisana su 3 „mlada vozača“, odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva.

 Po akcentu akcije izdato je 70 prekršajnih naloga i 11 prekršajnih naloga po drugim osnovama.

Policijska uprava Banja Luka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, a u cilju zaštite svog života i života drugih učesnika u saobraćaju.