Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Poštujte saobraćajne propise!

| Bijeljina | Srijeda, 30. decembar 2020.

Period novogodišnjih i Božićnih praznika je karakterističan po većoj frekvenciji saobraćaja, što uslovljava i veći broj saobraćajnih nezgoda koje se najčešće događaju kao posljedica nepropisnog izvođenja radnje sa vozilom u saobraćaju.

Kao primjer možemo navesti jučerašnji dan,  29.12.2020.godine kada se na području grada Bijeljine dogodilo 10 saobraćajnih nezgoda  sa manjom materijalnom štetom i gdje je upravo nepropisno izvođenje radnje sa vozilom bio dominatnan uzrok saobraćajnih nezgoda

U narednom periodu policijski službenici  će u većem obimu vršiti regulaciju saobraćaja u kritičnim raskrsnicama sa ciljem normalnog odvijanja saobraćaja bez zastoja.

Takođe, napominjemo da će se u naredom periodu kontrola brzine kretanja na svim putnim pravcima vršiti pomoću četiri mobilna  radarska sistema.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju na strpljenje i povećanu pažnju, kao i da  poštuju saobraćajne propise, kao bi svi zajedno uticali na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i unaprijeđenje postojećeg stanja bezbjednosti.