Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Lišen slobode zbog posjedovanja i upotrebe automatskog oružja, evidentirana i dva prekršaja posjedovanja i upotrebe gasnog pištolja

| Prijedor | Petak, 08. januar 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, 06.01.2021. godine, oko 16,10 časova, u ulici Kozarska u Prijedoru, lišili su slobode lice G.H., a  pregledom vozila marke „Passat“ kojim je upravljao G.H. pronađena je i oduzeta automatska puška sa pripadajućim okvirom.

Istog dana Policijskoj upravi Prijedor prijavljeno je da je lice G.H. u ulici 1. Maja u Prijedoru upotrebilo automatsko vatreno oružje ispalivši više hitaca.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni G.H. počinio krivična djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i „Izazivanje opšte opasnosti“. Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv osumnjičenog G.H., biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela.

Istog dana evidentiran je prekršaj upotrebe gasnog pištolja od strane lica D.J. iz Prijedora, čime je počinjen prekršaj po Zakonu o javnom redu i miru, dok je u Kozarskoj Dubici od lica D.K. oduzet gasni pištolj marke „Bowl“ kalibra 9mm i protiv istog će nadležnom sudu biti dostavljen izvještaj za počinjeni prekršaj po Zakonu o oružju i municiji.