Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Osumnjičeni da su počinili 12 teških krađa

| Banja Luka | Četvrtak, 21. januar 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 16.01.2021. godine, radeći na rasvjetljavanju imovinskih krivičnih djela lišili su slobode dva lica inicijala D.Š. i E.D. iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da su počinili 12 krivičnih djela „Teška krađa“.

Naime, D.Š. i E.D. se sumnjiče da su na području grada Banjaluka u mjesecu decembru 2020. godine i januaru 2021. godine, počinili 12 krivičnih djela „Teška krađa“. Meta napada su bila vozila, na način da su koristili specijalne uređaje za blokadu signala, kojma su onemogućavali da oštećena lica zaključaju vozila, a potom bi iz vozila otuđili novac i skupocjene predmete.

Prilikom lišenja slobode, kod lica inicijala D.Š. pronađen je specijalni uređaj za blokadu signala, posebno prepravljen i upokovan u tablet.

Izvršen je pretres stana na području grada Banjaluka, i vozila koje su koristila osumnjičena lica kojom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

Takođe, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, izvršen je pretres stana i drugih prostorija, koji su koristila osumnjičena lica, na području grada Sarajeva, kojom prilikom su pronađena i oduzeta 4 laptopa i 1 mobilni telefon.

Sve mjere i radnje u okviru ovog predmeta preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka,  po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

Nakon zavšene kriminalističke obrade, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka se izjasnio da se protiv navedenih lica dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.