Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Lice R.M. lažno prijavilo da je nad njim izvršeno krivično djelo „Razbojništvo“

| Banja Luka | Petak, 22. januar 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, vrše kriminalističku obradu nad licem inicijala R.M. zbog osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Lažno prijavljivanje“ i „Utaja“.

Naime, R.M. se sumnjiči da je lažno prijavio da je nad njim dana 19.01.2021. godine oko 01,50 časova izvršeno krivično djelo „Razbojništvo“ od strane tri nepoznata lica, od kojih je jedan bio maskiran i naoružan. R.M. je prijavio da su ga na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor, dok je upravljao teretnim vozilom marke „Iveco“ vlasništvo privatne firme, sa vozilom marke„Audi“ presrela tri nepoznata lica, izašla iz vozila, te da je jedno od nepoznatih lica uz prijetnju pištoljem iz kabine teretnog vozila otuđilo torbicu u kojoj se nalazio novac u iznosu od 1.200 evra, 1.000 kuna i 100KM u vlasništvu firme te 100KM i 50 evra u vlasništvu R.M.

Policijski službenici su preduzimanjem operativnih mjera i radnji, prikupili materijalne dokaze i utvrdili da nad licem inicijala R.M. nije izvršeno krivično djelo „Razbojništvo“.

Kod lica inicijala R.M. pronađni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.