Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

U toku realizacija operativne akcije „Dolar“

| Banja Luka | Subota, 23. januar 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u toku prethodne noći, realizovali su operativnu akciju kodnog naziva „Dolar“, a koja je usmjerena na otkrivanje prostitucije i neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. Izvšena je operativno taktička radnja racija u ugostiteljskom objektu u Banjaluci vlasništvo L.Ž. iz Prnjavora. L.Ž. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Navođenje na prostituciju“ i „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

U okviru ovih aktivnosti lišena su slobode i lica inicijala A.M. i N.Š. iz Banjaluke, M.V., A.S., Z.D. i N.K. iz Republike Srbije zbog osnova sumnje da su za novac pružali seksualne usluge u ugostiteljskom objektu. Kod navedenih lica pronađena je i oduzeta određena količina novca.

Slobode su lišena i 4 državljana Republike Slovenije i to lica B.Ć. kod kojeg je pronađena određena količina bjele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, M.S., A.D. i M.F. za koje je izvršenim testiranjem utvrđeno da su pozitivni na prisustvo opojne droge kokain.

U toku je kriminalistička obrada lica i rad na dokumentovanju navedenog predmeta. Sve mjere i radnje u okviru ove akcije preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Određene aktivnosti u okviru ove akcije i dalje su u toku.