Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Tokom vikenda pojačane aktivnosti policije sa akcentom na poštovanje zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije

| Istočno Sarajevo | Ponedeljak, 01. februar 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevom, tokom noći 29/30.01.2021. godine, na području ove Uprave izvršili su 10 operativno-taktičkih mjera i radnji - racije i blokade - u cilju sprečavanja krivičnih djela i unapređenja stanja u oblasti javnog reda i mira, sa posebnim akcentom na kontrolu poštovanje zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije.

Izvođenjem ovih mjera kontrolisano je šest ugostiteljskih objekata i evedintirana su tri krivična djela „Nepostupanje po zdravstevenim propisima za vrijeme epidemije“, uvrđeno jedno prekoračenje radnog vremena i izdato četiri prekršajna naloga iz člana 24. i dva iz člana 25. Zakona o javnom redu i miru RS.

-     Policijski službenici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo i Jedinice žandarmerije Istočno Sarajevo izvršili su „raciju“ u ugostiteljaskom objektu u Karađorđevoj ulici u Istočnom Sarajevi i tom prilikom u objektu zatekli 128 lica.

-     Policijski službenici Policijske stanice Rogatica izvršili su „raciju“ u ugostiteljskom objektu u ulici Kovači u Rogatici u kom su zatečena 154 lica.

-     Policijski službenici Policijske stanice Pale, Policijske stanice za bezbjednot sabraćaja Pale i Jedinice žandarmerije Pale izvršili su „raciju“ u ugostiteljskom objektu u ulici Serdar Janka Vukotića u Palama i zatekli 76 lica.

O nepoštovanju mjera, odnosno o broju lica zatečenim u ugostiteljskim objektima obaviješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je naložio dostavljanje Izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv vlasnika navedenih objekata.

Takođe, tokom izvođenja operativno-taktičkih mjera i radnji izvršen je pregled većeg broja lica i vozila, kontrolisan i sankcionisan veći broj vozača sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu.

U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici PU Istočno Sarajevo će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Apelujemo na građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.