Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Dva lica lišena slobode zbog krivičnog djela „Teška krađa“

| Gradiška | Petak, 05. februar 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Zvornik, identifikovali su i lišili slobode lica V.G.  i R.G. oba iz Zvornika za koje postoji sumnja da su počinila krivično djelo Teška krađa“.

Naime, Policijskoj stanici Gradiška, 09.01.2021. godine oko 18,30 časova, oštećena je prijavila da je istog dana u poslijepodnevnim časovima izvršena provala u njenu kuću stanovanja u Gradišci iz koje je otuđen novac u iznosu od oko 5.000 KM i zlatni nakit.

Operativnim radom policijskih službenika identifikovana su i lišena slobode lica inicijala V.G. i R.G. oba iz Zvornika, koja se sumnjiče da su upotrebom fizičke snage i podesnog alata izvršili provalu na vrata kuće, ušli u unutrašnjost iste, izvršili premetačinu, te otuđili gore navedene predmete.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, 05.02.2021. godine, policijski službenici Policijske uprave Gradiška i Policijske uprave Zvornik su na području grada Zvornika, izvršili pretres kuće i pratećih objekata na tri lokacije koje koriste navedena lica, kojom prilikom su pronađeni određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lica ispitaju na navedene okolnosti i otpuste na slobodu, a da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.