Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Policijska uprava Prijedor obilježila godišnjicu stradanja prijedorskih policajaca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu

| Prijedor | Ponedeljak, 08. februar 2021.

Povodom obilježavanja godišnjice stradanja prijedorskih policajaca, načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović, zajedno sa pripadnicima ove uprave, članovima Mjesne boračke organizacije Ministarstva unutrašnjih poslova SJB-CJB Prijedor i porodicama poginulih policajaca danas, 08.02.2021. godine, prisustvovao je parastosu poginulim policajcima, koji je služen u hramu Svetog proroka Ilije u Prijedoru.

Nakon parastosa, godišnjica stradanja prijedorskih policajaca, obilježena je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen ploče u prostorijama Policijske stanice Prijedor 2.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović je u obraćanju prisutnima rekao:„Parastosom u Srpskoj pravoslavnoj crkvi Svetog proroka Ilije, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca ispred spomen ploče, odali smo dužnu počast poginulim policajcima na bihaćkom ratištu. Tom prilikom smo se prisjetili svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Vojske Republike Srpske, koji su boreći se rame uz rame dali svoje živote za mir, opstanak našeg naroda na ovom prostoru i za Republiku Srpsku. Naše sjećanje je dokaz da oni nisu i ne smiju biti zaboravljeni, a na nama je zadatak da očuvamo Republiku Srpsku u miru. Na današnji dan, 1994. godine, na bihaćkom ratištu, život je izgubilo osam prijedorskih policajaca, od ukupno 74 pripadnika tadašnjeg Centra javne bezbjednosti Prijedor i šest pripadnika Sedmog odreda Specijalne brigade policije MUP-a Republike Srpske koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku sa Prijedorske regije.“