Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Od danas pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na alkohol, tehničku ispravnost vozila i posjedovanje zimske opreme

| Bijeljina | Ponedeljak, 15. februar 2021.

U cilju prevencije saobraćajnih nezgoda Policijska uprava Bijeljina od danas 15.02. do 21.02.2021. godine sprovodi regionalnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmjerenu na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opijata i psihoativnih supstanci i kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila i posjedovanje zimske opreme.

Akcija usmerena na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola će se realizovati u periodu od 18. do 21.02.2021. godine, dok će se aktivnosti na kontroli tehničke ispravnosti motornih vozila i posjedovanja zimske opreme sprovoditi u periodu od 15 do 21.02.2021. godine

Izdvojili bi da se u mjesecu januaru 2021. godine dogodilo pet saobraćajnih nezgoda sa težim tjelesnim povredama, dok je sa lakšim povredama evidentirano 20 saobraćajnih nezgoda.

U mjesecu iza nas, vozači pod dejstvom alkohola prouzrokovali su 17 nezgoda, dok su iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem akohola isključena 173 vozača.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske propise iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, kao i da ne učestvuju pod dejstvom alkohola u saobraćaju.