Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Oduzeta dva automobila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja

| Mrkonjić Grad | Četvrtak, 18. februar 2021.

Policijski službenici Policijske stanice Mrkonjić Grad, 17.02.2021. godine, od lica koja su višestruki povratnici u činjenju prekršaja, privremeno su oduzeli dva putnička automobila. Od lica N.R. privremeno je oduzet putnički automobil marke „Opel astra”  i od lica R.R.  putnički automobil marke “Audi”.

Naime, policijski službenici Policijske stanice Mrkonjić Grad, 17.02.2021. godine, prilikom kontrole učesnika u saobraćaju izvršili su kontrolu putničkog automobila marke „Opel astra”  kojim je upravljalo lice inicijala N.R. iz Mrkonjić Grada. Kontrolom je utvrđeno da vozilo nije registrovano i da se na istom nalaze nepripadajuće registarske tablice, te da je lice N.R. upravljalo vozilom prije sticanja prava na upravljanje. Izvršenim provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je da je navedeno lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da isti ima dug u Registru novčanih kazni u iznosu od 5.855,40 KM.

Vozilo je privremeno oduzeto, a protiv lica N.R. nadležnom sudu, biće podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Takođe, istog dana policijski službenici Policijske stanice Mrkonjić Grad izvršili su kontrolu putničkog automobila marke „ Audi”  kojim je upravljalo lice inicijala R.R. iz Mrkonjić Grada koje je upravljao vozilom prije sticanja prava na upravljanje. Izvršenim provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je da je navedeno lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da isti ima dug u Registru novčanih kazni u iznosu od 1.405,40 KM.

Vozilo je privremeno oduzeto, a protiv lica R.R. nadležnom sudu biće podnešen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.