Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Oduzet automobil od višestrukog povratnika u činjenju prekršaja

| Mrkonjić Grad | Petak, 19. februar 2021.

Policijski službenici Policijske stanice Mrkonjić Grad, 18.02.2021. godine, od lica inicijala N.T. iz Mrkonjić Grada, koje je višestruki povratnik u činjenju prekršaja, privremeno su oduzeli putnički automobili marke „Golf“.

Naime, policijski službenici Policijske stanice Mrkonjić Grad, 17.02.2021. godine, prilikom kontrole učesnika u saobraćaju pokušali su da izvrše kontrolu putničkog automobila marke „Golf“. Tom prilikom vozač se oglušio na pokušaj zaustavljanja, te se udaljio u nepoznatom pravcu. Operativnim radom na terenu, 18.02.2021. godine, policijski službenici utvrdili su da je navedenim putničkim automobilom upravljalo lice N.T. iz Mrkonjić Grada koje je upravljalo vozilom prije sticanja prava na upravljanje, te da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske tablice. Izvršenim provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je da je navedeno lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da isti ima dug u Registru novčanih kazni u iznosu od 3.916,20 KM.

Vozilo je privremeno oduzeto, a protiv lica N.T. nadležnom sudu, biće podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.