Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

U akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju 23 vozača isključena iz saobraćaja zbog alkoholisanosti

| Istočno Sarajevo | Ponedeljak, 22. februar 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, sa ciljem poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, 20/21.02.2021. godine realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu alkoholisanosti vozača.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 155 učesnika u saobraćaju, izvršeno 121 alkotestiranje od kojih su 23 sankcionisana zbog prisustva alkohola u organizmu, dok je jedan vozač lišen slobode.

Kod najvećeg  broja  vozača  (16)  utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u količini od 0,31 do 0,80 g/kg, dok je registrovano šest vozača koji su upravljali vozilom sa količinom alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg i jedan vozač sa količinom alkohola preko 1,51 g/kg.

Sankcionisana su 23 vozača po drugim osnovama.

Policijska uprava Istočno Sarajevo će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem pojačanih mjera u saobraćaju, sa ciljem podizanja bezbjednosti saobraćaja na viši nivo.

Apelujemo na vozače kao i na ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise i ponašaju se u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.