Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Dva KD „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“

| Banja Luka | Ponedeljak, 22. februar 2021.

U okviru pojačanih aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, a sve u cilju sprečavanja širenja korona virusa među stanovništvom, proteklog vikenda evidentirana su dva krivična djela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“:

-Dana 19. februara oko 22,10 časova policijski službenici Policijske uprave Doboj i Komunalne policije su u ugostiteljskom objektu zatekli 196 gostiju, u kojem se maksimalno može nalaziti njih 120. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da postoje obilježja krivičnog djela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

-Dana, 20. februara u periodu oko 23,30 časovau  u naselju Sase, opština Višegrad izvršena je kontrola u neregistrovanom ugostiteljskom objektu i tom prilikom je u objektu zatečeno 21 lice  pred kojim su bila poslužena pića. O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji se izjasnio da postoje obilježja krivičnog djela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“ i „Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem“.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici MUP RS će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.