Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Podnesen Izvještaj zbog krivičnog djela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“

| Zvornik | Ponedeljak, 22. februar 2021.

Policijski službenici Policijske stanice Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini, Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica inicijala A.I. iz Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

Naime, policijski službenici PS Zvornik i Jedinice Žandarmerije PU Zvornik, preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje, 13.02.2021. godine, izvršili su kontrolu rada ugostiteljskog objekta u ulici Svetog Save u Zvorniku, prilikom čega su utvrdili da navedeni lokal nije poštovao zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije  u pogledu broja gostiju, emitovanja muzike uživo, nošenja zaštitne opreme i fizičke distance.

U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici PU Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.