Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Realizovane akcije pojačane kontrole u saobraćaju na području Policijske uprave Bijeljina

| Bijeljina | Utorak, 23. februar 2021.

U cilju poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina su u periodu od 15.02 do 21.02.2021.godine , na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina, realizovali  akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju usmjerenu na kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila, posjedovanje i korištenje zimske opreme i kontrolu vozača pod uticajem alkohola, opijata i psihoaktivnih lijekova.

Tokom navedene  akcije, ukupno je kontrolisano 1170 vozača. Izvršeno je 578 alkotestiranja, od čega su 72 vozača bila pod dejstvom alkohola, dok su četiri vozača odbila da se podvrgnu testu na opojne droge.Prema osam vozača je primjenjena mjera zadržavanja lišenjem slobode zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5g/kg.

Zbog tehničke neispravnosti sankcionisano je 222 vozača, 94 vozača zbog neposjedovanja zimske opreme i 77 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola i opojnig droga.

Policijska uprava Bijeljina  će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem aktivnosti vezane za bezbjednost učesnika u saobraćaju te apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.