Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Pravovremenim pozivom građanina na „122“ izvršilac krivičnog djela lišen slobode neposredno nakon izvršenja

| Prijedor | Srijeda, 24. februar 2021.

Nakon što je Policijskoj upravi Prijedor, 22.02.2021. godine, oko 22,20 časova, na besplatan servisni broj „122“, usljedio anonimni poziv građanina da je u Prijedoru u ulici Kozarska, u toku izvršenje krivičnog djela razbijanjem frižidera samostalne trgovačke radnje, brzom intervencijom policijskih službenika, u neposrednoj blizini lica mjesta pronađen je i lišen slobode osumnjičeni A.J. iz Prijedora, koji je izvršenjem ovog krivičnog djela otuđio alkoholno piće.

Kod osumnjičenog su pronađeni i oduzeti otuđeni predmeti, a kriminalističkom obradom utrđeno je da je osumnjičeni A.J., tokom noći 21/22.02.2021. godine, počinio i krivično djelo nad objektom kioska u ulici Miloša Obrenovića u Prijedoru, kom prilikom je otuđio manju količinu cigareta.

Nakon kompletiranja predmeta protiv osumnjičenog A.J., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen Izvještaj za počinjena krivična djela „Teška krađa“.

U odvojenim aktivnostima policijskih službenika, usmjerenih na rasvjetljavanje imovinskih krivičnih djela, došlo se do operativnih saznanja da su izvršioci krivičnog djela počinjenog tokom noći 21/22.02.2021. godine, nad ugostiteljskim objektom u ulici Svetosavska u Prijedoru, dva lica iz Prijedora, od kojih je jedno maloljetno.

Kriminalističkom obradom lica D.R. utvrđeno je da je zajedno sa maloljetnim licem, iz ugostiteljskog objekta otuđio nargilu, koja je kod osumnjičenog pronađena i oduzeta.

Nakon komepletiranja predmeta, protiv osumnjičenog D.R., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen Izvještaj za počinjeno krivično djelo „Teška krađa“, dok će se prema maloljetnom licu primjeniti odredbe Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

Policijska uprava Prijedor se zahvaljuje građanima na saradnji i pravovremenom obavještavanju policije o uočavanju nedozvoljenih radnji, što je rezultiralo lišenjem slobode osumnjičenog i rasvjetljavanjem više krivičnih djela.

Građani putem besplatnog servisnog broja „122“ mogu anonimno prijaviti sva zapažanja koja se odnose na izvršenje krivičnih djela, prekršaja, te drugih radnji koje ugrožavaju bezbjednost građana i imovinu.