Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Od višestrukog povratnika u činjenju prekršaja oduzet automobil, u čarapi pronađena opojna droga „Marihuana“

| Modriča | Srijeda, 24. februar 2021.

Policijski službenici Policijske stanice Modriča, 23.02.2021. godine, od višestrukog povratnika u činjenju prekršaja lica inicijala Z.V. iz Modriče, oduzeli su putnički automobil marke „Peugeot 406”.

Policijski službenici Policijske stanice Modriča, 23.02.2021. godine,  na magistralnom putu M-II 500 u mjestu Skugrić, područje opštine Modriča, izvršili su  kontrolu putničkog automobila marke „Peugeot 406” kojim je upravljalo lice inicijala Z.V. iz Modriče, prilikom čega su kod istog u čarapi pronašli plastičnu vrećicu u kojoj se nalazila manja količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“.

Provjerama u službenim evidencijama utvrdili su da isto ima dug u Registru novčanih kazni u iznosu od oko 14.295 KM.

Navedeno lice je odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu i protiv istog će Osnovnom sudu Modriča biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Pronađena biljna materija će biti poslata na vještačenje nakon čega će prema navedenom licu biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.