Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Lišen slobode za KD „Ubistvo u vezi sa pokušajem“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“

| Šipovo | Srijeda, 24. februar 2021.

Policijski službenici Policijske stanice Šipovo, 22.02.2021. godine,  lišili su slobode lice inicijala P.J. iz Šipova zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Ubistvo u vezi sa pokušajem i Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Naime, 22.02.2021. godine, oko 17,30 časova, Policijskoj stanici Šipovo, oštećeni V.O. iz Šipova prijavio je da je na lokalitetu planine Lisine zvanom Crni Kamen, u mjestu Stupna, opština Šipovo, nepoznato lice pucalo u njegovom pravcu. Ovom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

Brzom i efikasnom akcijom, te operativnim radom na terenu, policijski službenici Policijske stanice Šipovo, istog dana oko 21,00 čas, pronašli su i identifikovali, te lišili slobode lice inicijala P.J. iz Šipova za koje postoje osnovi sumnje da je izvršilo krivična djela Ubistvo vezi sa pokušajem i Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, 23.02.2021. godine, od strane policijskih službenika Policijske stanice Šipovo izvršen je uviđaj tokom kojeg su sa lica mjesta izuzeti tragovi i dokazi koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Sve dalje mjere i radnje preduzimaće se po nalogu tužioca.