Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Na području Policijske uprave Mrkonjić Grad stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

| Mrkonjić Grad | Srijeda, 24. februar 2021.

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad, danas 24.02.2021. godine, održana je redovna konferencija za novinare povodom prezentovanja rezultata rada za mjesec januar 2021. godine. Konferenciji su prisustvovali zamjenik načelnika Policijske uprave Branislav Karaulac, načelnik Odjeljenja policije Goran Roljić i načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Vojislav Tomić.

Zamjenik načelnika Uprave je istakao da je u januaru mjesecu 2021. godine stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Mrkonjić Grad bilo zadovoljavajuće, te da u izvještajnom periodu nije bilo evidentiranih krivičnih djela niti događaja koji bi izazvali veću uznemirenost građana.

Karaulac je konstatovao da je u posmatranom periodu evidentirano 7 krivičnih djela što je na istom nivou kao i prethodne godine. Sva evidentirana krivična djela su iz oblasti opšteg kriminaliteta. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti svih krivičnih djela, kao i koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 100%.

U januaru mjesecu 2021. godine evidentirano je 11(13) slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je manje za 2 narušavanja ili 15,4%. Prilikom narušavanja javnog reda i mira evidentirano je 11(18) prekršaja, manje za za 7 prekršaja ili 38,9%.

Što se tiče bezbjednosti saobraćaja, Karaulac je istakao da je evidentirana 21(20) saobraćajna nezgoda, više za 1 nezgodu ili 5%. U saobraćajnim nezgodama 8 lica je zadobilo tjelesne povrede, od čega je 1 lice zadobilo teže tjelesne povrede, dok je 7 lica lakše povrijeđeno.  U saobraćajnim nezgodama nije bilo poginulih lica.

Zahvaljujući konstantnim aktivnostima policijskih službenika, iz saobraćaja su isključena   84 vozača, od čega najviše zbog vožnje pod uticajem alkohola, njih 75. Takođe, iz saobraćaja su isključena 41  vozila.