Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Sankcionisano 180 vozača zbog nečitljivih i neadekvatno postavljenih registarskih oznaka

| Istočno Sarajevo | Srijeda, 24. februar 2021.

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo u protekle dvije sedmice proveli su pojačane aktivnosti u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu da li su registraske tablice adekvatno postavljene na vozilu, oštećene, kao i  dovoljno vidljive i čitljive.

Tom prilikom kontrolisano je 258 vozača u saobraćaju od kojih je njih 180 sankcionisano.

Napominjemo, da je članom 210. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH propisano da registraske tablice na vozilu moraju biti postavljene tako da su dobro vidljive i čitljive.

Takođe, registraske oznake ne smiju biti oštećenje, a ukoliko se to desi vozač je dužan, najkasnije u roku tri dana nadležnom organu prijaviti oštećenje, što važi i u slučaju gubitka ili krađe istih. Vozač će u takvim situacijama u skladu sa članom 20. Pravilnika o registrovanju, podnijeti zahtjev za izdavanje novih registraskih oznaka.

            Apelujemo vozačima da adekvatno postavljaju registraske oznake na vozila, te da iste budu vidljive i čitljive, bez bilo kakvih oštećenja,  stikera i predmeta, koji bi na bilo koji način zaklanjali registarsku oznaku.